Velkommen til Vejle Stadsarkiv

 Arrangement om børnesager: Er sagen dit liv? Er livet din sag?

Tirsdag d. 29. august 2017 fra kl. 19 - 21 kan du bliver klogere på bevaring og brug af børnesager i krydsfeltet mellem offentlig forvaltning, arkiv og mennesket.

Ole Sønnichsen er facilitator. Debattører er blandt andre Lisbeth Zorning Andersen (stifter og leder af Huset Zorning), Uffe Thyssen (afdelingsleder v. Vejle Stadsarkiv) og Cecilie Bjerre (Ph.D.-stud. v. Institut for Historie, SDU.

Arrangementet afholdes på Kolding Bibliotek, og det er en del af Trekantområdets Festuge. Se mere her og på festugens hjemmeside for praktisk information.

  Arrangement: En 100-år gammel skilsmissesag

Tirsdag d. 5. september kl. 19.15 holder Jens Aaberg foredrag om en skilsmissesag. Foredraget er et forsøg på at vise, hvad man kan få ud af kilderne, hvis man er ihærdig nok.

Aftenen er arrangeret af Vejleegnens Slægtshistoriske Forening i samarbejde med Folkeuniversitet i Vejle. Arrangementet finder sted på Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17. Tilmelding er ikke nødvendig. Entre: 50 kr.
 

 

Vores aktuelle udstilling: Sommer i Vejle

Lige nu kan du se udstillingen Sommer i Vejle. Udstillingen med sommermotiver af fotograf Oskar Jensen er delvis genbrug af en sommerudstilling, vi præsenterede i 2014. På grund af vores flytning fik den udstilling ikke mulighed for at være tilgængelig særligt længe. Det råder vi nu bod på.
En del af billederne er de samme, men der er også kommet mange nye til. Vandrutsjebanen ved Albuen, en karruseltur og andre sommeremner foreviget af Oskar Jensen er eksempler på motiver, du kan møde i udstillingen.

Lørdag d. 1. juli kan Sommer i Vejle ses fra kl. 10-14. Resten af sommeren kan den opleves i vores almindelige åbningstid. Hen over sommeren er vores åbningstider de samme som altid.

Du kan altså kigge forbi Vedelsgade 17 mandag til torsdag fra kl. 10-16, fredag fra kl. 10-12, og den første lørdag i måneden fra kl. 10-14 - lørdag d. 1. juli og lørdag d. 5. august.

God sommer til alle.
Plakat: Vejle Stadsarkiv. Fotograf: Oskar Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

 


 

Ny mailadresse til Vejle Stadsarkiv

Vi skifter mailadressen på vores hovedpostkasse. Den nye adresse er stadsarkivet@vejle.dk. Hvis I af gammel vane skulle komme til at skrive til vba@vejle.dk, skal det nok gå. Post til den adresse vil for en tid fortsat gå til os, men noter meget gerne den nye, da den er fremtiden.

Den nu tidligere adresse fremgår stadig flere steder på vores hjemmeside m.v. Det vil selvfølgelig blive rettet med tiden.

 


 

Giv det videre 2017

Hvis du har lyst til at dele din historie med os, så læs med her. Vi har mange gode erindringer fra vejlensere, men vi vil gerne have mange flere. De personlige erindringer, vi har modtaget gennem årerne, hører til noget af guldet i stadsarkivets samling.

Derfor sætter vi i 2017, sammen med en række andre arkiver landet over, fokus på indsamling af danskernes personlige danmarkshistorier med kampagnen Giv det videre.
 

  www.givdetvidere2017.dk kan du skrive og dele din egen historie. Du kan selvfølgelig også aflevere din erindring direkte til os ved at besøge arkivets læsesal, eller ved at sende den på stadsarkivet@vejle.dk.

Hvis du brug for hjælp til at komme godt i gang med at skrive og aflevere dine erindringer, kan du kontakte arkivar Pernille Schou på pscho@vejle.dk eller tlf. 76 81 20 00.  
 
Foto: Giv det videre.  

 


 

Serviceoplysning

Hvis du forbereder dit besøg hjemmefra, eller bare er interesseret i at kigge på billeder eller lign. på nettet gør vi opmærksom på, at du finder materiale fra Vejle Stadsarkiv på www.arkiv.dk.

Hvis du finder noget fra vores samlinger som du gerne vil se nærmere på, købe en kopi af eller lign. kan du kontakte os via mailfunktionen under det søgeresultat du er interesseret i. Materialerne er omfattet af almindelige regler for ophavsret.

Du kan også skrive direkte til vba@vejle.dk eller kontakte læsesalen på tlf. 76 81 20 00. Noter meget gerne det nummer f.eks. billedet eller arkivet har, så vi hurtigt kan hjælpe dig.

Vi gør opmærksom på, at der en ekspeditionstid på ca. 14 dage på bl.a. billedbestillinger og arkivalier til brug på læsesalen.


VEJLE STADSARKIV | VEDELSGADE 17 | 7100 VEJLE | TLF 76 81 20 00 | VBA@VEJLE.DK

Søg i samlingerne


Ved søgning viderestilles du til arkiv.dk, hvor du kan fortsætte din søgning.

Nyhedsbrev

Vidste du ...

- at prislisten for 2017 kan ses her.

- at åbningstiden på læsesalen og i vores udstilling er mandag til torsdag fra kl. 10-16, fredag fra kl. 10-12 samt den første lørdag i måneden fra kl. 10-14.

- at siden med Vejles historiske byrådssager findes her:
www.byraadsarkivvejle.dk
.

- at du kan følge Vejle Stadsarkiv på Facebook. Klik her.

- at du med fordel kan forberede dit besøg på læsesalen. Læs mere her.

- at du kan kontakte os på stadsarkivet@vejle.dk.

- at du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev. Tilmeld dig her.

- at du kan finde svaret på mange spørgsmål på det lokalhistoriske digitale opslagsværk VejleWiki.