Serviceoplysning – læsesalen holder lukket i en kort periode

Fra d. 16. marts til og med d. 10. april 2015 holder vores læsesal lukket. Vi skal i gang med sidste etape af indretningen af Vedelsgade 17, så vi bl.a. kan tage de nye publikumsfaciliteter i brug.
Hvis du har spørgsmål til lukkeperioden kan du kontakte os på vba@vejle.dk eller på tlf. 76 81 20 00. Vi glæder os til snart at byde jer alle velkommen i det nye Vejle Stadsarkiv.

Arkiv.dk - Vi er med

Måske har du bemærket at hjemmesiden www.arkiv.dk er gået i luften. Vi er selvfølgelig med på platformen, hvor du hjemmefra kan søge materiale fra mere end 500 arkiver i Danmark frem. Du finder billeder, arkiver, udklip, kort og meget andet.

Som du nok ved, har vi allerede været på nettet med vores samlinger i et stykke tid, men på arkiv.dk kan du altså nu søge på bl.a. steder, personer og emner i alle de arkiver som samarbejder om visningen.

Du kan også begrænse din søgning til at søge i et enkelt arkivs samlinger, hvis det er det, du er interesseret i. Se guiden og læs mere på www.arkiv.dk, hvor der vil være en konstant tilvækst af registreret materiale til glæde for os alle.

Hvis du finder materiale fra vores samlinger som du gerne vil se nærmere på, købe en kopi af eller lign. kan du kontakte os via mailfunktionen under det søgeresultat du er interesseret i. Materialerne er omfattet af almindelige regler for ophavsret.

Arrangementer

Onsdag d. 11. marts kl. 19 handler det om boghandlere i Vejle. Niels Erik Knudsen fortæller om bl.a. J.C. Thune, der åbnede en boghandel i Vejle i 1828, og flere af de efterfølgende boghandlere som Benth Olsson, Jørgen Munch-Christensen og Andreas Dolleris.
Arrangementet finder sted på Vejle Bibliotek og er for medlemmer af Byhistorisk Selskab. Tilmelding til sekretariatet ved Vejle Stadsarkiv på tlf. vba@vejle.dk eller 76 81 20 00 mellem d. 2. og 6. marts 2015.

I marts kan du også blive klogere i selskab med Folkeuniversitet i Vejle. Emner som pigerne på Sprogø og den professionelle vurdering af deres seksualitet ved Birgit Kirkebæk, og astronaut Andeas Mogensens forestående tur ud i rummet som Danmarks første astronaut er bl.a. på programmet i marts 2015. Se mere på Folkeuniversitetets hjemmeside. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk