Vejle Svæveflyveklub - 75 år

Vejle Svæveflyveklub har netop afholdt deres 75 års jubilæum. Vi gør opmærksom på, at det er muligt at se eller gense mange fine billeder fra klubbens historie på vores hjemmeside.

Billederne er dels fra tiden efter klubben blev stiftet i 1939 og hørte til på Flyvestation Vandel, og fra efter klubben i 1972 flyttede til egen svæveflyveplads ved Hammer i nærheden af Tørring.

Til venstre ses Børge Christensen fra Vejle Svæveflyveklub overrække This-pokalen for første gang på Flyvestation Vandel i 1966.

Du kan søge på Vejle Svæveflyveklub i funktionen ”Søg i samlingerne” på vores hjemmeside, hvis du vil se billeder fra klubbens 75 års historie.
Fotograf: Thorkild Domino. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Tak for jeres hjælp

Mange tak for hjælpen i forbindelse med forårets og sommerens efterlysninger. Vi er nu blevet klogere på bl.a. Gotfred Nielsens forretning i Nørregade 25 og motorbanen i Trædballe.

Om banen kan vi oplyse, at den blev etableret i 1955 af motorklubben Speed i Vejle i det kuperede terræn vest for Himmelpind. Det store udgravningsarbejde fik klubben udført frivilligt af soldater, der kom hjem fra tjeneste i Itzhoe i Tyskland og blev indkvarteret i Vejle.

Vi ved også nu med sikkerhed, at banen lukkede i 1958, bl.a. efter klager over støjgener for omkringliggende beboere.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

På fotoet er der løb for motorcykel med sidevogn set fra tilskuerpladserne i ca. 1955. I baggrunden har vi Vejle Ådal.

Sommer i Vejle

Hvis du endnu ikke har haft mulighed for at se vores sommerudstilling med udvalgte motiver af fotograf Oskar Jensen, kan det stadig nås.

Sommer i Vejle kan ses på stadsarkivets læsesal mandag til torsdag kl. 10-16 og fredag kl. 10-12 hen over sommeren.

Klik på plakaten, hvis du vil se Oskar Jensens forevigelse af en tur til stranden i en større udgave.
Fotograf: Oskar Jensen. Plakat: Vejle Stadsarkiv.   

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk