Oskar Jensen - tak for hjælpen

Måske læste du omtalen i Vejle Amts Folkeblad d. 12. marts om vores Billed-Café aftenen forinden, med fotograf Oskar Jensen og hans mange vejlensiske pletskud som tema?
 


Der var usikkerhed om navnene på taxa-vognmændene, der på billedet til venstre tager sig tid til en lille kaffepause på køleren af en hyrevogn foran Vejle Banegård.

Med jeres hjælp er det nu slået helt fast, at det drejer sig om fra venstre Marinus Engelbert Jensen (1909-1968), kaldet ”Spjæt”, Sønderbrogade 26, og Karlo Jensen (1899-1972), Helgesvej 1.

Chaufførerne var selvstændige vognmænd, der gennem mange år var tilknyttet Vejle-Taxa. Vognene, de står foran, er af model Chevrolet, og derfor kan sønnen Leon Jensen fortælle, at billedet er fra før 1953/54, hvor Marinus Engelbert Jensen skiftede til en Opel Kaptajn.
Fotograf: Oskar Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  


Den næste Billed-Café på tirsdag d. 25 marts 2014 med samme tema er desværre helt fyldt op, så husk at melde fra, hvis du ikke kan komme, så andre interesserede kan få tilbuddet om at deltage. Vi glæder os til at få endnu flere supplerende oplysninger til de mange Oskar Jensen pletskud i vores billedsamling.
 

Fra arkivets gemmer

En arkivgennemgang kan afsløre lidt af hvert. Se f.eks. den viste regnskabsbog fra 1808.

Du kan klikke på billedet, hvis du har lyst til at se nærmere på de tegninger og kruseduller, som er blevet tilføjet regnskabet.

Hold øje - flere eksempler fra arkivets gemmer følger i vores nyhedsbreve.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Mumie i scanneren

En specialopgave fandt for nylig vej til en af stadsarkivets scannere. En serie dias af mumien Ta-Bast fra ca. 1000 f.Kr. tilhørende Antikmuseet v. Aarhus Universitet blev således scannet til brug for Konserveringsværkstedet i Vejle, der muligvis skal forestå konserveringen af mumien.

Historien er som bekendt lang. Det gælder ikke mindst for mumien Ta-Bast, som ses her til venstre.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Arrangementer

Til kalenderen. Vi bringer en oversigt over arrangementer i april 2014.

Tirsdag d. 1. april kl. 19.15 handler det om en lille rejse i oldemors slægt, v. Vejleegnens Slægtshistoriske Forening på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2. Arrangementer er for medlemmer, men der er plads til få gæster. Pris for gæster er 50 kr. Se mere på foreningens hjemmeside.

Onsdag d. 23. april kl. 19 afholder Byhistorisk Selskab for Vejle arrangement for selskabets medlemmer på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2. Under overskriften Vejle på langs fortæller Mogens G. Madsen, redaktør på Vejle Amts Avis, om sine mange år på avisen. Se mere på Byhistorisk Selskabs hjemmeside under arrangementer.

Torsdag d. 24. april kl. 19 er det muligt at blive klogere på krigen i 1864. Foredraget er v. museumsinspektør Jens Wedel-Hansen, VejleMuseerne, og arrangeres af Folkeuniversitetet i Vejle. Arrangementet afholdes på Rosborg Gymnasium. Se Folkeuniversitetets hjemmeside for yderligere. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk