Glædelig jul og godt nytår

Vejle anno 2013. Højtiden er ved at være nært forestående. Vejle Stadsarkiv ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi holder åbent helt til d. 23. december kl. 16, så der er stadig mulighed for, at gøre en god handel i form af f.eks. Lokalhistorisk Kalender 2014, Vejlebogen eller andet godt fra butikken.


I Lokalhistorisk Kalender 2014 kan du under september måned f.eks. læse om indsamling til Kræftens Bekæmpelse. På billedet ses barneplejersker og børn fra Sct. Georgshjemmets vuggestue samle ind med indsamlingsbøsser i Havnegade.

Kalenderen for det kommende år kan erhverves for 125 kr.
Fotograf: Oskar Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Mellem jul og nytår holder arkivet lukket. Skulle du komme til at savne arkivet inden vi er på banen igen, kan du f.eks. gense decembers kalenderlåger på arkivets hjemmeside eller på Facebook.
  
På gensyn til alle i 2014.


Fra gemmerne

Også i 1899 i Ugebladet for Vejle og Omegn af d. 17. december var den forestående højtid i højsædet. Uge-revyens overskrift var f.eks.: ”Tænk paa de fattige til Julen”, alle kunne desuden læse historien om ”Familien Hansens Juleindkøb”, og under annoncedelen reklamerede eksempelvis Chr. Hansens Glarmesterforretning, Torvegade 16 for juleudstilling på butikkens 1. sal. Højtiden nærmede sig med raske skridt.

I 1899 lå redaktionen for Ugebladet for Vejle og Omegn Søndergade 22. Redaktør Thorvald Petersen kunne træffes fra kl. 10 til 12, og annonceprisen var 12 øre pr. linje.
Illustration: Vejle Stadsarkiv.  

For større averterende var det muligt at få betydelig rabat. Om Chr. Hansens Glarmesterforretning faldt under den kategori, vidner arkivets gemmer desværre ikke om. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk