Kalenderlåger

Det er december ...

Se med på alle hverdagene i resten af december indtil jul for dagens kalenderlåge fra arkivets nisse-gemmer.

På dagens julebillede for d. 3. december 2013 finder du f.eks. julebelysning på Vejle Vindmølle i julen 1970, og på lågen for d. 4. december De syv små Dværge ved juleopførelse ved Vejle Amts Tjenerforenings juletræsfest i Arbejdernes Forsamlingsbygning i Vejle i 1936.

Kalenderlågen d. 3. december. Fotograf: Allan Simonsen. Foto: Vejle Stadsarkiv. Kalenderlågen d. 4. december. Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv.

Hvis ikke du fik fulgt med fra starten af, kan du, som dagene går, se alle kalenderlågerne på arkivets Facebook eller hjemmeside. Dagens låge finder du her.

Vejle Stadsarkiv ønsker alle en rigtig god december.

Vejlebogen 2013

Der er drama lige fra begyndelsen. Den første artikel i årets Vejlebogen 2013 handler om året 1864, hvor Vejle blev besat. 1864 var et dramatisk år for Danmark – og for Vejle. Byen blev efter heftige kampe besat af østrigske og preussiske tropper, og befolkningen måtte vænne sig til fjendens tilstedeværelse.
 
Vejlebogen 2013 byder også på artikler om musik i Vejle. Læs om ”Inga og harmonikaen” og om ”Orpheline Olsen – en vejlensisk/københavnsk musikpionér”.  Årbogen indeholder desuden artikler om bl.a. Vejle Vindmølles historie, om Vejle i 1600-årene, om London Herre-Magasin, om forunderlige fisk i fjorden, om Vejles konsuler, og om Peter Brandes’ udsmykning i Nørremarkskirken.

Mord er der også i Vejlebogen. Det møder du i historien om Ulvehave Badehotel – og om Poul Hansen Vinding, der både brændte hotellet ned og begik rovmord i København.
Illustration: Vejle Stadsarkiv.  

Vejlebogen 2013 kan købes på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2 eller i byens boghandlere. Prisen er 95 kr.

Lokalhistorisk Kalender 2014

Du kan stadig få fingrene i kalenderen for næste år. Hver måneds kalenderblad byder som sædvanlig på et godt billede, en tilhørende spændende tekst og selvfølgelig de klassiske historiske aviscitater.

Lokalhistorisk Kalender 2014 kan købes på Vejle Stadsarkiv eller hos byens boghandlere. Prisen er 125 kr. Vi holder åbent til og med d. 23. december, så der er rig mulighed for at få fingrene i en kalender- eller måske julegave. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk