Ny Photowalk

Lørdag d. 5. oktober 2013 kl. 13 afholder arkivet en ny Photowalk. Vi mødes på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2 og bevæger os ud i byen med vores fotoudstyr. D. 5. oktober er der "Worldwide Photowalk", så vi vil ikke være de eneste, der tager billeder den dag.

Hvis du har spørgsmål til dagen, er du velkommen til at kontakte arkivar Frank Bache Andersen på frban@vejle.dk, eller Vejle Stadsarkiv på 76 81 20 00.

Inden længe vil du kunne finde mere om den kommende Photowalk på arkivets hjemmeside, så hold øje.

Efterlysning – 1. Verdenskrig

I 2014 er det 100 år siden, at 1. Verdenskrig brød ud. I starten af august 1914 blev den danske sikringsstyrke indkaldt for at forsvare Danmarks neutralitet, hvilket skulle vise sig at holde. Uden for landets grænser rasede den såkaldte store krig, som endte med at koste millioner af mennesker livet.

Inden for landets grænser handlede det bl.a. om at forsøge at holde befolkningen mæt og om at holde gang i handelslivet.

Som det ses på billedet, kunne mindrebemidlede vejlensere f.eks. købe et måltid mad til ca. 25 øre pr. portion, i Vejle kommunale Folkekøkken.

Men hvad kendetegnede ellers Vejle under 1. Verdenskrig? Det ved vi faktisk ikke så meget om, men det har vi sat os for at undersøge.
Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Så, ligger du inde med materiale, som på en eller anden måde fortæller noget om tiden omkring 1. Verdenskrig, og som du er interesseret i at aflevere til Vejle Stadsarkiv, hører vi meget gerne fra dig. Det kan f.eks. være billeder, dagbøger, breve, beretninger fra sikringsstillingerne eller måske fra fronten, virksomhedspapirer, eller noget helt andet.

Du er velkommen til at kontakte arkivar Pernille Schou på pscho@vejle.dk eller arkivar Maibritt Hostrup Mark på mahma@vejle.dk, hvis du har spørgsmål til efterlysningen.

Eventuelle afleveringer tager vi meget gerne imod på arkivets læsesal.

Bogpræsentation

Boghandler, modstandsmand, byrådsmedlem og bestyrelsesformand - Jørgen Munch-Christensen portrætteres i ny bog. Historiker Poul Porskær Poulsen har skrevet ”Boghandleren” om manden, der kom til Vejle som ung boghandlermedhjælper i 1939. Og der skulle ikke gå lang tid, inden det viste sig, at det var en initiativrig ung mand, der var kommet til byen.

Billedet er taget i anledning af Jørgen Munch-Christensens 50 års fødselsdag i 1968. Før den tid havde Munch-Christensen bl.a. spillet en aktiv rolle i den vejlensiske modstandsbevægelse under 2. Verdenskrig.

Efter krigen udviklede han boghandelen i Nørregade, som han overtog i 1947. Han fik også tid til at være byrådsmedlem i perioden 1962-1974.

Alt det og meget mere beskrives i bogen.
Fotograf: Allan Simonsen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Bogpræsentationen finder sted på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2, fredag den 4. oktober 2013, kl. 14.30. Alle er velkommen. For ikke-medlemmer af Byhistorisk Selskab er prisen for "Boghandleren" 125 kr.

De lange tirsdage

Kom og bliv klogere på Vejle Stadsarkiv. Fra september til april har læsesalen åbent til kl. 19 den første tirsdag i hver måned. De næste lange tirsdage i 2013 er d. 1. oktober, d. 5. november og d. 3. december.

De sædvanlige åbningstider for læsesalen er stadig mandag til torsdag fra kl. 10-16 og fredag fra kl. 10-12.

Vi ses på arkivet. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk