Stor interesse for at hjælpe stadsarkivet

Onsdag d. 12. juni 2013 var der orienteringsmøde på arkivet. Alle interesserede havde mulighed for at høre om hvad de frivillige på stadsarkivet laver, og hvad arkivet fremadrettet kan bruge ekstra hænder til.

På en dejlig sommeraften dukkede 35 vejlensere op, og da mødet sluttede, meldte otte personer sig klar. Arkivar Karin Conradsen fortæller: ”Vi var rigtig glade for at se så mange mennesker, og vi har allerede noget, der ligner en venteliste. Flere havde ikke mulighed for at deltage i arrangementet, men har vist interesse for de muligheder vi har for frivillige medarbejdere”.

Vejle Stadsarkiv efterlyser nu især frivillige, der har lyst til at skrive artikler til det lokalhistoriske opslagsværk VejleWiki.
Du kan sende en mail til Karin Conradsen på karco@vejle.dk, hvis det skulle have din interesse.

Skoleprojekt på YouTube

For nylig blev arkivet kontaktet af Niklas Due fra Kirkebakkeskolens 8. årgang. I forbindelse med et skoleprojekt havde han sat sig for, at lave en film om Vejle bys forandring.

Arkivet hjalp med billedmateriale fra tidligere tider, og formidlede kontakt til historiker Poul Ulrich Jensen. Sammen med de nutidige optagelser, forestået af Niklas selv, er det hele blevet til en rigtig flot film på 8 minutter og 39 sekunder om Vejle by gennem de sidste 100 år.
 
Du kan f.eks. se Dæmningen og Mølleåen i nutidig udgave sammenlignet med stedet som det tog sig ud i ca. 1931 - billedet til venstre.

Du møder også andre motiver af udvalgte steder i Vejle.

Meget har forandret sig. Se filmen som blev til i løbet af en projektuge her.
Fotograf: Johs. Rønvig. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Serviceoplysning - udlån af arkivalier fra Statens Arkiver

I 2012 blev der indført et stop i udlån af arkivalier fra Statens Arkiver til brug på læsesale v. andre institutioner - herunder Vejle Stadsarkiv. Det midlertidige stop for benyttelse af originale arkivalier fra Statens Arkiver på læsesale uden for Statens Arkiver bliver permanent.

Benyttelse af arkivalier fra Statens Arkivers samlinger vil i fremtiden således kun kunne finde sted på Statens Arkivers læsesale. Læs mere på Statens Arkivers hjemmeside.

 

Nyhedsbrevet går på sommerferie

Arkivets nyhedsbrev holder sommerferie. Husk at læsesalen har åbent som sædvanligt hele sommeren. Der er altså rig mulighed for, at supplere Tour De France med et arkivbesøg.

I ca. 1915 finder vi pigen med fletningerne vise sin cykel frem i en baggård i Vejle. Nettet ved baghjulet fungerer som frakkeskåner.

Du kan klikke på billedet, hvis du vil se det i en større udgave.

Arkivet ønsker alle en rigtig god sommer.
Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv.   

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk