Vejle Photowalk - byen set fra en anden vinkel

Arkivets første photowalk løb af stablen lørdag d. 1. juni. Godt 40 personer mødte op til start. Alle fremmødte var væbnet med et bredt udvalg af udstyr. Alt fra mobiltelefoner til store spejlreflekskameraer var i aktion.

Vejret var strålende med gode muligheder for, at skyde løs fra alle linser. Mange bemærkede at de så byen på en anden måde end i det daglige, hvilket resulterede i et væld af fotos med forskellige motiver fra skæve vinkler.

Foto: Public Domain. Fotograf: F.B. Andersen. Foto: Vejle Stadsarkiv.

Dagen sluttede på arkivet med hygge og rundvisning. Allerede nu har vi modtaget hundredvis af fotos fra dagen, og vi håber at flere har lyst til at aflevere nutidige lokale fotos til bevaring for eftertiden.

Har du lyst til at se nogle af de fotos, som kom ud af Vejle Photowalk, så klik ind på et af gallerierne på f.eks. Facebook eller Flickr.

Photowalkens deltagere er meget velkomne til at dele deres fotos fra dagen med de øvrige deltagere gallerierne.

Lokalarkivernes faglige fredag på Lysholt

Et par gange om året er stadsarkivet vært for et fagligt arrangement for lokalarkiverne i Vejle Kommune. Sidste gang handlede det om etiske overvejelser og lovgivning, når man formidler billeder på diverse hjemmesider. Denne gang var temaet et helt andet.

Vi mødtes på Konserveringscentret i Vejle, hvor vi fik en rundvisning i de forskellige konserveringsværksteder og afdelingsleder for stadsarkivet, Uffe Thyssen, viste vores nye magasiner frem.

 23 arkivfolk havde fundet vej til Lysholt – blot en uge før den helt officielle indvielse af magasinerne.
   

Arkivar Karin Conradsen benyttede desuden lejligheden til at fortælle om stadsarkivets tiltag i forhold til rekruttering og fastholdelse af frivillige og ulønnede medarbejdere på arkivet.

Lysholt - den officielle indvielse

Fredag d. 31. maj 2013 blev de nye magasiner på Lysholt så officielt indviet. Udvidelsen af Fællesmagasinerne med en moderne bæredygtig nybygning indeholdende magasinplads til mængder af arkivalier og genstande blev markeret af de mange partnere i magasinerne.

For arkivets vedkommende er paller af arkivalier allerede blevet kørt på Lysholt, tømt og opsat på reoler i lange baner. Flere vil følge.

Vi gælder os til med tiden at kunne fortælle endnu flere af de mange historier som gemmer sig i arkivmaterialet - vores allesammens kulturarv, som i de nye magasiner opbevares under optimale forhold.
Foto: Vejle Stadsarkiv.   

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk