Forskningens Døgn på vej...

I sidste nyhedsbrev lovede vi mere om Forskningens Døgn 2013 på Vejle Stadsarkiv.

Torsdag d. 2. maj kl. 19 kan du blive klogerne på "den ensomme cowboy", "en mand og hans hest", "maskulinitet, vold og ære", når forsker Thomas Ærvold Bjerre fortæller om westernfilm og westernmyter.

Foredraget med overskriften Cowboynationen: Westernmyter i amerikansk historie og kultur tager udgangspunkt i bogen "Cowboynationen: Westenfilmen og det moderne Amerika" fra 2009 - den første danske bog om western, skrevet af Thomas Ærvold Bjerre og Torben Huus Larsen.

Du kan læse mere om torsdagens arrangement her.
Foto: Alex Proimos fra Flickr.com. Beskyttet af Creative Commons.  

Fredag d. 3. maj kl. 15 står den på formidling af slægtsforskning i Ud over rampen - om at fortælle den gode historie v. Erik Kann, cand. mag. og seniorkonsulent. Kom og bliv klogere på, hvordan du kommer "Ud over rampen" med den gode historie, der både fænger og brænder sig fast hos dine læsere.

Foredraget henvender sig alle, der vil have slægtshistorien op af skuffen og ud til andre. Læs mere her.

Begge arrangementer er for alle interesserede og finder sted på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2. Der er adgang efter "først til mølle"-princippet, så kom i god tid, hvis du vil have første parket.

Vi ses til Forskningens Døgn på arkivet.

2. g fra Rødkilde bruger arkivet

På stadsarkivets læsesal har vi de sidste år haft en stor fremgang i antal besøgende. Hver dag lægger byhistorisk interesserede vejen forbi Enghavevej 2, hvor der altid er en arkivar klar til at hjælpe og assistere.

Også den yngre generation har fået øjnene op for de muligheder arkivet rummer. I efteråret havde vi to gymnasieelever, der på grundlag af lokalhistoisk materiale, fik lavet spændende opgaver om noget så forskelligt som ”Vejle Havn” og ”Kvinders indtræden i politik”.
Forleden var så en hel gymnasieklasse på besøg for at høre om, hvad et stadsarkiv er for en størrelse og hvad man kan få hjælp til, når man gerne vil skrive en lokalhistorisk funderet opgave.

31 engagerede og motiverede elever indtog læsesalen. Det bliver spændende at følge, hvilke emner eleverne tager fat i, når de skal i gang med deres opgaver.

Besøget er en del af et samarbejde mellem Rødkilde Gymnasium og Vejle Stadsarkiv. I nærmeste fremtid vil der blive lagt byhistorisk kildemateriale på vores hjemmeside til brug for netop gymnasieeleverne. I øjeblikket arbejder vi med emnet: ”Da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet” med udgangspunkt i tekstilindustrien.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

På hjemmesiden vil du bl.a. kunne finde kilder fra De Danske Bomuldsspinderier, Kvindeligt Arbejderforbund i Vejle og lydklip fra gamle interviews. Spændende kilder, som sikkert vil interessere andre end gymnasieleverne.

I år 1900

blev distrikslæge Schleisner valgt ind i Vejle Byråd. Læs mere om distrikslægen med det høje stemmetal på VejleWiki. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk