Sæt to krydser i kalenderen

Forskningens Døgn kommer til Vejle Stadsarkiv.

I 2013 finder Forskningens Døgn sted d. 2., 3. og 4. maj. Vejle Stadsarkiv åbner dørene for to arrangementer. Forskningens Døgn henvender sig til alle, der har lyst til at blive underholdt og lære nyt - og ikke mindst til dem, der ikke til dagligt har berøring med forskning.

Den landsdækkende festival handler bl.a. om at vække interesse for forskning hos os alle og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores hverdag og samfund.

Sæt derfor to krydser i kalenderen torsdag d. 2. maj om aftenen, hvor emnet vil være - Westernmyter i amerikansk historie og kultur, og fredag d. 3. maj om eftermiddagen, hvor det handler om at komme - Ud over rampen - om at fortælle den gode (slægtsforsknings)historie.

Begge arrangementer er v. eksterne oplægsholdere, og er for alle interesserede. Nærmere om arrangementerne i næste nyhedsbrev.
   

Besøg fra Regionen

Siden sidst har vi haft besøg af medarbejdere fra Region Syddanmark. Besøget handlede om en introduktion til, hvad et arkiv kan bruges til i forhold til at kortlægge lossepladser og andre potentielt forurenende aktiviteter igennem tiderne.

Med afdelingsleder Uffe Thyssen i spidsen blev bl.a. vores kommunale materiale, søgning i samlingerne på vores hjemmeside, webbaserede kort på Historisk Atlas og trykt materiale introduceret. Samlingerne gemmer på mange gode kilder til emnet, og indgangene til en kortlægning er mange.

Stadsingeniørens arkiv for Vejle Købstad vidner bl.a. om en skrivelse fra 1921 omhandlende opstilling af ”Benzinaftapningsstandere” forskellige steder i byen. Se hele skrivelsen her.

VejleWiki

Kig forbi VejleWiki for de nyeste artikler på det digitale lokalhistoriske opslagsværk. Læs bl.a. om – Politibetjent nr. 1. Anders Petersen.

Husk at alle har mulighed for at skrive med. Vi ses på VejleWiki.

Påske i hvidt

Påsken nærmer sig med hastige skridt.

Arkivets gemmer vidner om en påske klædt i hvidt i 1966 med glatte veje og tilsneede skilte.

Hvis du har lyst til at se andre påskemotiver kan du prøve at søge på - påske, i funktionen "Søg i samlingerne".

Vi holder lukket i påskedagene, men læsesalen er åben som sædvanlig til og med onsdag d. 27. marts og igen fra tirsdag d. 2. april.

Alle ønskes en god påske.
Fotograf: Allan Simonsen. Foto: Vejle Stadsarkiv.   

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk