Advendtskalender, julegaveide eller ...

måske mangler du selv en kalender for det kommende år med gode historier og billeder fra Vejle. Lokalhistorisk Kalender 2013 og Vejlebogen 2012 er nu i handlen!

Januar viser dig Vejle set fra Vejle Enge på skøjter omkring 1960, i maj fejres der formiddagsbryllup i familien Hess for 100 år siden, og i september finder du historien om de fire lokale fodboldhelte, som vendte tilbage til Vejle med OL sølvmedaljer i 1960.

I Vejlebogen 2012 gemmer der sig bl.a. artikler om pigtrådstiden i byen, Treårskrigen i Vejle opland, fortællingen om Vejle Pølsevogne og meget andet godt. Er du til gengæld bidt af en gal hval, kan du læse om de over 90 hvaler, der ikke er sluppet levende fra deres besøg i Vejle Fjord i perioden 1800-2010 i bogen Hvaler på afveje af Tore Teglbjærg.


Alle tre udgivelser kan købes på Vejle Stadsarkiv eller hos boghandleren. Lokalhistorisk Kalender 2013 til 125 kr., Vejlebogen 2012 til 95 kr., og Hvaler på afveje til 250 kr.

Første Verdenskrig på arkivet

Fredag d. 9 og lørdag d. 10. november stod i første verdenskrigs tegn. Små 50 besøgende kiggede forbi arkivet i løbet af de to digitaliseringsdage, som Vejle Stadsarkiv holdt sammen med Vejle Bibliotek og VejleMuseerne.

Hele 14 af de besøgende havde materiale med om krigsårene, som de fik hjælp af personalet fra de tre institutioner til at dele med andre på hjemmesiden for projektet.

Af de historier som nu er delt med hele Europa er bl.a. - minder om tre brødres krigsdeltagelse hvoraf kun én overlevede. Historien finder du her.

På billedet ses Jørgen Gram Christensen fra Vejle Bibliotek demonstrere Europeana for de mange fremmødte.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

På dagene blev udvidelsen af arkivets læsesal med samlingen af lokalhistoriske bøger og tidsskrifter fra Vejle Bibliotek også markeret. Bl.a. tidsskrifterne Boldøjet og Smash findes nu på arkivet til brug for nysgerrige læsere.

Den heldige vinder af tidsskriftskonkurrencen er fundet. Vedkommende har fået besked. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk