Historien om Marias Plads

Fredag d. 10. august 2012  blev det første spadestik til en moderne og aktiv bypark på parkeringspladsen med det smukke navn: Marias Plads, taget. Her har der været parkeringsplads siden 1957, men hvordan så der ud før den tid og hvilket liv har udspillet sig i området omkring Marias Plads?

Fra d. 10. august kan alle interessede se en stor udendørs udstilling om området, som Teknik & Miljø og Vejle Stadsarkiv har lavet i fællesskab.

Indtil den nye park står færdig kan man altså tage en tur ned og kigge på byggeriet og samtidig blive klogere på en del af byen, som mange gange har forandret udseende.

Vidste du måske at der f.eks. har været en Shell selvbetjeningstank på Blegbanken? Kom og se og læs med.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Gennem billeder, tidstavle og tekst giver udstillingen mulighed for at følge pladsens udvikling fra eng til moderne bypark.

For de videbegærlige vil der være QR-koder med links til uddybende information og et enkelt filmklip fra 1927, da Christian X besøgte amtmanden i Vedelsgade.

Plancherne er placeret lige over for stadsarkivet med front ud mod Enghavevej/Flegmade og kan ses 24/7.

Lang tirsdag på arkivets læsesal

Fra d. 1. september til d. 31. marts holder læsesalen åbent til kl. 19 den første tirsdag i måneden. Kom til lang tirsdag d. 4. september 2012. Vi ses på arkivet. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk