Hjemløsetoget i 1928

På det digitale leksikon VejleWiki er der for nylig blevet lagt en spændende artikel om det såkaldte hjemløsetog i 1928 på.

Toget udgik fra den lille, jyske stationsby Kjellerup syd for Viborg og fik en brat og lidt dramatisk slutning i Vejle. Vejle by kom ganske ufrivilligt til at spille en hovedrolle i den sociale demonstration som hjemløsetoget var. Læs hele artiklen eller andre artikler om Vejle på VejleWiki.

Historien om hjemløsetoget er skrevet af en af wikiens faste, eksterne forfattere, der jævnligt bidrager med gode indlæg. Har du lyst til at skrive, eller skrive med på et stykke Vejlehistorie på VejleWiki, er du hjertelig velkommen. Du kan læse her, hvordan man gør. Du kan også kontakte arkivar Karin Conradsen, hvis du har brug for lidt vejledning.

Portræt af en atlet

Fra arkivets billedsamling - portræt af Vejle atlet anno ca. 1910.

Den unge bryder på billedet til venstre, med de mange mesterskabsmedaljer på brystet, slog sine folder i Vejle Atlet Klub for ca. 100 år siden.

Hvis du vil se andre billeder fra arkivet store billedsamling kan du søge dem frem på hjemmesiden under - "Søg i samlingerne".

Søger du på emnet - Vejle Atlet Klub, dukker der flere ranke mænd op.
Fotograf: Ditlev Nissen.  

Åbningstider

Tirsdag d. 1. maj og tirsdag d. 5. juni 2012 lukker arkivet kl. 12. Læsesalen har åbent fra 10-12 begge dage, så du har et par timer til at få styr på slægtsforskningen eller lign. Vi står klar til at hjælpe dig.

Dagen efter Kristi himmelfatsdag - fredag d. 18. maj 2012, holder arkivet lukket. Til den tid - på gensyn igen fra mandag d. 21. maj.

Vejle Stadsarkiv ønsker alle et fortsat rigtig godt forår.
 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk