Find fem fejl

Det var der rigtig mange, der gjorde!

Under efterårets Børne- og Kulturfestival i Vejle – Spotlight - var arkivet at finde ude i byen. Det handlede bl.a. om at finde "fem fejl" på fotomanipulerede billeder fra arkivets gemmer, og at røre ved ”usynlige” museumsgenstande og forsøge at gætte, hvad der ikke kunne ses, men kun føles.

Resultatet var næsten 200 besvarelser. Vinderen af gavekortet på 500 kr. til City Vejle er nu udtrukket. Tillykke til Kristina Staal fra HHX Campus Vejle, der svarede rigtigt på alle spørgsmålene, og som altså var så heldig at løbe med præmien.

Vejle Stadsarkiv og Vejle Museum siger tak til alle der kiggede forbi, og som med stor gættelyst deltog i konkurrencen.

Det er bestemt ikke sidste gang, at historien bliver vendt på hovedet.

Til I andre, hvis I er nysgerrige efter at se, hvad vi ”tillod” os at gøre med f.eks. et billede, der viser en håndarbejdstime på Kirstine Seligmanns Skole omkring 1930 - klik her.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Men hvordan ser billedet ud uden de ”fem fejl” - uden de fem ikke tidstypiske ting? Prøv at søge på Kirstine Seligmanns skole, i funktionen ”Søg i samlingerne” på arkivets hjemmeside. Klik her.

Midlertidigt stop for adgang til kommunale arkivalier på stadsarkivets læsesal

Vi er i gang med en logistisk opgave af de store, og det er derfor nødvendigt kortvarigt at lukke for ekspedition af arkivalier fra Vejle Kommune til brug på stadsarkivets læsesal.

Foto: Vejle Stadsarkiv.

Vi er ved at flytte hovedparten af vores bestand af kommunale arkivalier til andre, midlertidige opbevaringssteder, og mens pakning og flytning foregår, er vi desværre nødt til skrue ned for servicen. Vi regner med at kunne ekspedere i sagerne igen i begyndelsen af 2012.

Vi håber på forståelse for den forringede service i en kort periode.

Vejlebogen 2011 - på gaden i dag

Vejlebogen 2011 udkommer i dag fredag den 18. november 2011 kl. 14.30. Bogen præsenteres ved et arrangement på Vejle Bibliotek, hvor medlemmer af Byhistorisk Selskab kan afhente deres eksemplar, høre lidt om indholdet og sludre over et glas vin.

Læs bl.a. om fuglekigning på Vejlegnen i 1800-årene af bibliotekar Søren Brunbech, tidl. stadsbibliotekar Jørn G. Bech fortæller om biblioteket under Besættelsen, Lars Gregers Hansen om skibsreder Frederik Hansen, Jørgen Kjær om Svends Busser og forfatteren Ulrik Gräs om sine lokale forbilleder i ungdommen.

Journalist Vibeke Kruse og pressefotograf Torben Glyum tegner desuden et smukt portræt af den nu 90-årige kunstmaler Albert Bertelsen, ligesom der er en række erindringer skrevet af vejlensere. Du bliver heller ikke snydt for Årets begivenheder og Årets litteratur fra området.

En spændende bog at gå på opdagelse i – og en god julegave til vejlensere, der gerne vil huske tilbage.


Vejlebogen 2011 er på 108 sider og koster 95 kr. for ikke medlemmer af Byhistorisk Selskab.

Bogen kan købes hos boghandleren fra fredag d. 18. november kl. 14.30 eller på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2. Arkivets åbningstider er mandag til torsdag fra kl. 10-16 og fredag fra kl. 10-12.

Billedet viser bibliotekar Egon Knudsen som våbeninspektør for vordende frihedskæmpere. Sådan kunne bibliotekarer også bruges under besættelsen.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  


 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk