Lokalhistorisk Kalender 2012

2012 nærmer sig med hastige skridt ...

Lokalhistorisk Kalender 2012 kommer i handlen fra i dag fredag d. 4. november 2011.

 På billedet ses den tyske motorstjerne - Alfred Rumrich.

En af de historier du kan læse om i kalenderen for det kommende år er om dengang - i 1930'erne, da vejlenserne drog op ad Horsensbakken for at se motorløb på jyllands første dirt-track-bane.

Find billedet og læs resten af historien under oktober ...
 Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Udover et nyt layout (bl.a. med felter til at skrive i under månedsdagene) finder du udvalgte aviscitaer nederst på hver kalenderside.

Denne advarsel til byens borgere stod f.eks. at læse i Vejle Amts Avis den 24. maj 1958:

”Hvis De tilfældigvis møder en række vogne i eftermiddag, og der fra vognene lyder brummen og snerren blandet med fuglesang og rovdyrhyl, maa De ikke blive forbavset. Det er nemlig direktør Jacob Hansens dyr, som passerer Vejle for at blive transporteret det sidste stykke vej ud til ”Himmelpind”, hvor de skal danne grundstamme i Vejles nye attraktion – den zoologiske have.”

I øvrigt: På grund af manglende ekspansionsmuligheder i Trædballe flyttede Jacob Hansen i 1971 sin attraktion til Givskud og grundlagde dermed Europas første løvepark – men det er en helt anden historie.

Lokalhistorisk Kalender 2012 kan købes hos boghandleren eller på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2. Prisen er 125 kr.
Arkivets åbningstider er mandag til torsdag fra kl. 10-16 og fredag fra kl. 10-12.

Ny film på VejleFilm

Med et besøg i nabokommunen Hedensted i 1966 bevæger VejleFilm sig den her gang uden for de snævreste kommunegrænser.

Tag en tur med rundt i en allerede noget fjern fortid med storke på tagene, byrådsmøder, hvor man måtte ryge, besøg på Mineralvandsfabrikken Valencia og meget, meget mere. Se filmen her. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk