Lang åbningstid på læsesalen

Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt ...

Kom og brug tiden på arkivets læsesal. Mellem september og marts har læsesalen åbent til kl. 19 den første tirsdag i hver måned. Første gang er tirsdag d. 6. september 2011.

De sædvanlige åbningstider for læsesalen er stadig - mandag til torsdag 10-16, fredag 10-12.

  Billedet viser læsesalen for voksne på Biblioteket for Vejle By og Amt i Vejle Kommunes administrationsbygning på Kirketorvet.

Hvis du er interesseret i at vide, hvornår fotoet cirka er fra, kan du prøve at søge på - læsesal, i funktionen "Søg i samlingerne" på arkivets hjemmeside.

Tip. Du skal lidt ned i søgerækken.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Turist i Vejle - ny film på VejleFilm

I 1958 var købmand Kaj Andersen fra Holbæk på besøg i sin fødeby Vejle. Med sig havde han sin kone og tre sønner - den mindste stadig i barnevogn. Familien skulle en tur til Jylland.

Først besøgte de Vejle, herefter gik turen til Rømø. På tilbageturen lagde familien igen vejen forbi fødebyen for at opleve årets Børnehjælpsdagsoptog.

Kaj Andersen havde sit kamera med, og det kom der en lille film ud af, som nu kan ses i vores filmarkiv. Se filmen på VejleFilm.

  Stadsarkivet modtager meget gerne private filmoptagelser. På arkivet har vi mulighed for at opbevare dem sikkert og med digital langtidsbevaring for øje.

Kontakt arkivar Karin Conradsen på karco@vejle.dk, hvis du har film, du kunne tænke dig at aflevere til arkivet.

Billedet er fra Børnehjælpsdagen i Vejle i 1958.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Vejle fortællinger til downloadning

I 2004 udkom den anden af Christian Poulsens erindringsbøger "-skæve historier". I den fortæller Christian Poulsen om (skæve) begivenheder og personer fra sin barndom og ungdom i Vejle.

Ugeavisens anmelder skrev bl.a.: ... "Christian Poulsen skriver også om fotografen, der var så hurtig, at han havde nået at fotografere et lyn, og om hans personlige møde med byens store cykel-stjerne Elof Dalsgaard, der var overraskende selvudslettende. Dengang Svot Helga gik på genbrugsjagt på fylden i 1950'erne var Vejle faktisk allerede så langt fremme med sit miljøvenlige skraldesystem, at kommuner fra hele landet kom på studiebesøg."

Bogen var meget populær og blev hurtigt udsolgt.

Hvis ikke du fik læst den, er der mulighed for det nu. Nu er det muligt kvit og frit at downloade "-skæve historier" fra Christian Poulsens hjemmeside. Hent bogen her.


 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk