Vejle blev det nye hjem

11 nydanskere fra boligområdet Løget i Vejle fortæller i en ny udstilling om det at forlade sit fødeland og finde et nyt hjem i Vejle og i Danmark. Udstillingen "Hjem Kære Hjem" er 11 menneskers unikke fortællinger om glæder og sorger ved at begynde forfra og finde sig til rette.

"Hjem Kære Hjem" har officiel åbning i forhallen til Vejle Kommune, Skolegade 1, onsdag den 22. juni kl. 16. Alle er velkomne. Se invitationen her.

De 11 nydanskere kommer fra vidt forskellige egne af verden, og deres motiver for at slå sig ned i Danmark er meget forskellige. Nogle er kommet til Danmark for at arbejde, og andre er flygtet fra krig. Udstillingen præsenterer i tekst, billeder og videoer, hvordan de 11 nydanskere gør sig tanker om det at være hjemme og føle sig hjemme et nyt sted. Se en af filmene her.

Initiativet til udstillingen er opstået ud fra et ønske om at vise den mangfoldighed, som hersker i mange almene boligområder. Der er mange fordomme om det at bo i et alment boligområde. Virkeligheden er dog en helt anden - langt de fleste, der bor alment, er glade for deres boligområde og for at være en del af et mangfoldigt fællesskab. De 11 nydanskere i "Hjem Kære Hjem" er alle begejstrede for at bo i Løget, selvom det ofte er et udskældt boligområde.
Foto: Charlotta Miranda-Dam.  

Håbet med udstillingen er at vise publikum, at uanset hvor man kommer fra i verden, er det at føle sig hjemme noget universelt, som vi alle sammen har brug for. Derudover bliver udstillingen en lille brik i Vejles historie, idet den bliver opbevaret for eftertiden på Vejle Stadsarkiv.

"Hjem Kære Hjem" er skabt i et samarbejde mellem Arbejdernes Andels-Boligforening, Vejle Stadsarkiv og BolivVejle, og kan opleves i forhallen til Vejle Kommune sommeren over.

Mange tak til Jelling Fonds Sparekasse, som har været med til at sponsorere udstillingen.

Fjernlån fra Statens Arkiver

Tiden nærmer sig ...
Husk at sidste frist for at indsende bestillinger til ekspedition før sommerferien er torsdag den 30. juni 2011.

Nyhedsbrevet holder sommerferie

Vejle Stadsarkivs nyhedsbrev går på sommerferie. Vi ønsker alle en rigtig god sommer!       
Foto: Rønvig, Vejle Stadsarkiv.  
 


 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk