Vær med på Twitter

Vejle Stadsarkiv er kommet på Twitter. Torsdag d. 9. juni 2011 deltager arkivet i den internationale #AskArchivists (SpørgArkivarerne) dag på Twitter. På den dag vil der sidde arkivarer klar verden rundt parate til at besvare alle typer af arkivspørgsmål. Det gælder altså også Vejle Stadsarkiv.

Så hvis du har lyst til at stille os spørgsmål - kom og ”besøg” os på Twitter d. 9. juni. Det er gratis at oprette sig som bruger og nemt at bruge. Husk at benytte #AskArchivists i dit spørgsmål.
Vi bestræber os på at svare på det sprog, spørgsmålene bliver stillet på. Derfor kan der godt være en del engelske tweets, men vi mestrer naturligvis også dansk.
Du er naturligvis altid velkommen til at give os et tweet.

Lokalhistoriske arkivfolk på arkivet

En eftermiddag sidst i maj havde Vejle Stadsarkiv besøg af næsten 30 lokalhistoriske arkivfolk.

Programmet bestod bl.a. af en velkomst og en introduktion til mellemarkivprojektet - ordningen af de mange kommunale arkivalier, som fulgte i kølvandet på Strukturreformen pr. d. 1. januar 2007, v. Uffe Thyssen.

På billedet ses Henrik N. Olsen i færd med at introducere de lokalhistoriske samarbejdspartnere til, hvordan arkiverne er ordnet, og hvordan man kan søge i registreringerne.

Inden det afsluttende var tid til selv at snuse lidt rundt, havde Poul Porskær fundet eksempler frem på de mange spændende emner, som gemmer sig i det ældre kommunale arkivmateriale.
 

Hvordan er det nu lige, det er med det der ...

Sofiesminde, Flegmade eller ...
Lå gården Sofiesminde ikke engang der, hvor Arbejdernes Andels-Boligforenings første lejligheder i Vejle blev opført? Og hvorfor hedder gaden Flegmade egentlig sådan?

Svarene finder du her og herVejleWiki. Skulle du få lyst til selv at skrive med, er du mere end velkommen.

Har du lyst til at se, hvad arkivet har i sine samlinger om f.eks. Sofiesminde, kan det lade sig gøre på vores hjemmeside. Skriv Sofiesminde i feltet - Søg i samlingerne øverst til højre, hvor der bl.a. gemmer sig billeder af stedet. Du kan selvfølgelig også søge på alle mulige andre emner.

Fjernlån - Statens Arkiver

Torsdag d. 30. juni 2011 er sidste frist for at indsende fjernlånsbestillinger til Statens Arkiver til ekspedition før sommerferien. Ekspedition af bestillinger til fjernlån starter igen mandag d. 1. august 2011. For mere se her. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk