Billed-Café

Så åbner Vejle Stadsarkiv igen op for de populære Billed-Caféer. Kom og vær med til arrangementet. Kom og bidrag med at få identificeret en række billeder fra arkivets store samling.

Et af aftenens billeder vil være det viste billede af elever fra Damhavens Skole udklædt som Hula-Hula piger. Anledningen til udklædningen var det fælles skoleoptog ved Børnehjælpsdagen i Vejle i 1958. Selvom du måske ikke kan medbringe svar på, hvad alle pigerne hedder, er du mere end velkomne til at deltage i Billed-Caféen d. 24. marts.

Senere på aftenen (efter kaffen) vil der være en lille ekstra billedserie, hvor I får mulighed for at gætte beliggenheden af Vejles tidligere strøgbutikker.

Arrangementet finder sted torsdag den 24. marts kl. 19 på Vejle Stadsarkiv.

Tilmelding til Vejle Stadsarkiv på tlf. 76 81 20 00 eller på mail til karto@vejle.dk
 


VejleWiki - et levende leksikon

Siden VejleWiki er blevet introduceret, er der sket flere ting. Brugere har meldt sig under fanerne og skrevet artikler, så antallet af artikler med indhold er på vej mod 240. Det er dog kun en begyndelse. Der vil løbende blive lagt flere artikler på wiki’en, og forhåbentlig er der også fortsat brugere, der vil deltage og lægge artikler ind.

VejleWiki skal være levende og helst i rivende udvikling, og det håber vi, at I vil hjælpe os med. Så hvis du har en specialviden om forhold, begivenheder, personer i eller i forbindelse med Vejle – hold dig ikke tilbage.

Et eksempel på, hvad brugere har lagt på VejleWiki, er en artikel om Orpheline Olsen, en afgørende personlighed i Vejles musikliv i slutningen af 1900-årene. Læs artiklen på VejleWiki

En retfærdig behandling?

På Stadsarkivet har vi dokumentation for mange store og små begivenheder fra Besættelsen og de skønne Befrielsesdage omkring 4. maj 1945. Der er både erindringer, billeder, småtryk, rationeringskort og meget, meget mere. Især 9. april og 4. maj står lysende klart i vejlenserens erindringer – en sorgens og en glædens dag. Det er spændende materiale, som vil give eftertiden et godt billede af den stemning, der herskede i byen.

Der er dog et fænomen, som ingen har fortalt om, og som heller ikke er nævnt i officielle dokumenter. Det drejer sig om behandlingen af de såkaldte tyskerpiger, der også i Vejle blev udsat for chikane og overfald. Man kunne næsten tro, at det ikke forekom i Vejle, men det ved vi, at det gjorde. Derfor vil vi gerne opfordre alle, der sidder inde med en viden på området til at henvende sig og hjælpe os med også at få denne del af historien med.


Stadsarkivet er naturligvis klar over, at det kan være yderst pinefuldt at berette om disse begivenheder, og vi skal derfor gøre opmærksom på, at alle oplysninger vil blive behandlet med største diskretion, og at evt. indleveret materiale kan klausuleres efter individuelle ønsker. 

Kontakt venligst arkivar Karin Conradsen på tlf. 76 81 20 06 eller på mail karco@vejle.dk
 
Tyske soldater ved Nøretorv i maj 1945.  


 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk