Lørdagsåbent

lørdag d. 2. december 2017 holder vi lørdagsåbent fra kl. 10-14. Du kan kaste dig over alt fra vores aktuelle udstilling om Vestindien til julegaveideer i vores butik som f.eks. Lokalhistorisk Kalender 2018, Oskars Pletskud, Vejle Ådal - historie, natur, mennesker, kultur og/eller Vejlebogen 2017.

Vi står også klar til at udlevere årets Vejlebog til medlemmer af Byhistorisk Selskab. Og vi kan en da klare en kop kaffe, hvis du har været på vandring op og ned af (december)strøget og har brug for at hvile benene.

Der er nisser på trapperne

Fra fredag d. 1. december kan du følge med i VejleMuseernes julekalender: Nisserne fra Ravningbroen. Her skal du holde øje fra i morgen.

Månedens billede

Her dagen inden den første dag i julemåneden smugbringer vi månedens billede for december. Vi er i starten af december i 1970, og der er for alvor pyntet op til jul i Vestergade. Alt er dog ikke helt anno 1970. Der har sneget sig lidt 2017 julespas ind på årets sidste månedens billede. Kig eventuelt forbi Vestergade i løbet af måneden, hvis du har lyst til at sammenligne udsmykningen før og nu. God december til alle.

Fotograf: Torben Glyum. Foto: Vejle Stadsarkiv.

Arrangementer

Onsdag d. 6. december kl. 19.00 holder Byhistorisk Selskab: Julehygge på arkivet. Traditionen tro serveres der gløgg og æbleskiver. Arrangementer er krydret med underholdning og konkurrencer for at skabe den helt rigtige julestemning.
Tilmelding til sekretariatet v. Vejle Stadsarkiv på stadsarkivet@vejle.dk mellem d. 27. november og d. 1. december 2017.

Tirsdag 12. december kl. 19.00 handler det om Reformationen og trolddomsforfølgelserne i Danmark. Lektor v. Syddansk Universitet Louise Nyholm Kallestrup holder foredraget. Se mere på Folkeuniversitets hjemmeside.

Torsdag d. 14. december kl. 19 er overskriften: Valg i Vejle 1916 – med Vestindien på stemmesedlen. Historiker Poul Ulrich Jensen fortæller om et stykke lokal historie, hvor vejlenserne satte deres præg på forholdene ude i den store verden. D. 14. december 1916 stemte danskerne således om salget af tropekolonien Dansk Vestindien til USA.
På stadsarkivet kan du i øjeblikket se en udstilling om folkeafstemningen, som den forløb i Vejle og omegn. Her var udfaldet atypisk i forhold til landsresultatet, der gav et klart ja. Hvorfor gik det sådan, hvordan gik det i Vestindien efter overdragelsen i 1917, og er der endnu i dag minder om tropekolonien i Vejle?
Tilmelding til foredraget på stadsarkivet@vejle.dk senest fredag d. 8. december kl. 12.

  

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk