Lørdagsåbent

På lørdag d. 4. november er det blevet tid til lørdagsåbent fra kl. 10-14. Du kan både få hjælp på læsesalen og blive klogere på Dansk Vestindien, som er emnet for vores aktuelle udstilling med en interessant lokal vinkel.

Månedens billede

I november er vi til kommunalvalg d. 16. november 1993. Et valg, der på sin vis blev epokegørende for bystyret i Vejle Kommune. Flemming Christensen (SF) blev således den første borgmester i Vejle, der ikke var Socialdemokrat. Og Flemming Christensen blev i øvrigt ved samme valg den første SF-borgmester for en dansk kommune.

Ved kommunalvalget i 1993 var Asbjørn Hellum, den daværende leder af Vejle Stadsarkiv, rundt på valgsteder i Vejle Kommune for at forevige både foran og bag kulisserne.

Månedens billede for november viser valgstedet ved Idrættens Hus – der er aktivitet ved stemmelokalet.

Hvis du har lyst til at se flere billeder fra valgdagen for 24 år siden, kan du se med her.

I 2017 er det tid til kommunalvalg tirsdag d. 21. november.
Fotograf: Asbjørn Hellum. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Udstilling i Sundhedshuset om sygdom

Hvis du kommer forbi Sundhedshuset, så kig forbi ved receptionen og elevatorområdet ved indgang 51 A og 51 C. Her kan du de kommende måneder se udstillingen: På jagt efter historien – om sygdom i Vejle, som er lavet af Vejle Stadsarkiv i samarbejde med VejleMuseerne og Vejle Bibliotek.

           Udstillingen kan gøre dig klogere på, hvilke helbredsmæssige udfordringer fortidens vejlensere har mødt, og hvordan de har forsøgt at håndtere dem. Læs blandt andet om den frygtede influenza, Den Spanske Syge, der ramte Vejle i efteråret 1918, om tuberkulosen, tandpinen og moseligets gigtramte tommelfinger.

Vi ønsker god fornøjelse med udstillingen - og rigtig godt helbred!
Fotograf: Pernille Schou. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

I næste nyhedsbrev...

kommer vi med inspiration til mulige gaveideer. Den kommende tid byder på flere helt nye lokalhistoriske publikationer, som måske kan glæde dig selv eller andre i den lidt mørke tid.
 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk