De fleste er efterhånden tilbage fra sommerferie, og kalenderen byder lige nu på spændende arrangementer og andre gode kulturtilbud. Nyhedsbrevet tipper dig i dag om noget af alt det, du kan opleve i løbet af de næste par uger.

Arrangement om børnesager: Er sagen dit liv? Er livet din sag?

Tirsdag d. 29. august 2017 kan du bliver klogere på bevaring og brug af børnesager i krydsfeltet mellem offentlig forvaltning, arkiv og mennesket. Der er tale om en paneldebat, hvor alle deltagerne har et forhold til børnesager, men med vidt forskellige udgangspunkter.
Fra Vejle Stadsarkiv deltager afdelingsleder Uffe Thyssen, der i mange år har haft bevaring og kassation af kommunale arkivalier som sit arbejdsområde. I panelet sidder blandt andre også Lisbeth Zornig, stifter og leder af Huset Zornig og formand for den sociale tænketank SIF.

Arrangementet afholdes på Kolding Bibliotek fra kl. 19-21, og er en del af Trekantområdets Festuge. Se mere på festugens hjemmeside.

Trekantområdets Festuge 2017

Festugen starter i dag d. 25. august og løber indtil d. 3. september. Og der er masser af tilbud, du kan kaste dig over. Se med på festugens hjemmeside, hvor du under min festuge har mulighed for at samle de begivenheder, du gerne vil opleve, ét sted. Så har du dit helt personlige program lige ved hånden. Se mere på festugens hjemmeside.

Kulturnat på Vejle Stadsarkiv

Til Kulturnat Vejle 2017 fredag d. 1. september kan du komme ind at se den tidligere Amtmandsbolig i Vedelsgade 17. Du kan komme en tur rundt i huset (bag kulisserne), og høre historier om amtmændene og deres liv i Vejle.

  Tilmelding til Vejle Stadsarkiv på stadsarkivet@vejle.dk el. tlf. 76 81 20 00 senest torsdag d. 31. august 2017.

Rundvisninger kl. 18 og kl. 20. Varighed: ca. 1. time. Sted: Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle.

Se hele programmet for Kulturnat Vejle her.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Lørdagsåbent

Når du nu alligevel er ude og opleve de mange aktuelle kulturtilbud, er det som hver 1. lørdag i måneden muligt at kigge forbi os på stadsarkivet. Næste lørdagsåbent er d. 2. september 2017 fra kl. 10-14.

I anledning af Trekantens Festuge vil du d. 2. september kunne se udvalgte historiske sager fra arkivets gemmer. Festugens tema er overgange, og vi har været i Vejle Kommunes tekniske arkiv og finde sager om bl.a. Sønderbro (en bro mange vejlensere har et forhold til), og i det hele taget sager vedrørende fysiske overgange over især Sønderåen igennem tiden.

Arrangement: En 100-år gammel skilsmissesag

Hvis du er vild med slægtsforskning, skal du sætte kryds i kalenderen tirsdag d. 5. september 2017, hvor Jens Aaberg holder foredrag om: en skilsmissesag. Foredraget er et forsøg på at vise, hvad man kan få ud af kilderne, hvis man er ihærdig nok.

Aftenen er arrangeret af Vejleegnens Slægtshistoriske Forening i samarbejde med Folkeuniversitet i Vejle. Arrangementet finder sted på Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17 kl. 19.15. Tilmelding er ikke nødvendig. Entre: 50 kr. Se mere på Folkeuniversitets hjemmeside. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk