Lørdagsåbent på lørdag

Den første lørdag i hver måned holder vi åbent fra kl. 10-14. På lørdag d. 3. juni er det altså igen blevet tid til lørdagsåbent på stadsarkivet. Der er mulighed for både at gøre brug af læsesalen og se vores nye udstilling, som er en udløber af vores deltagelse i Historie Dage i Kbh. i marts sammen med Vejle Bibliotek og VejleMuseerne.

Overskriften til Historiske Dage var: På jagt efter historien – om sydom i Vejle.

På lørdag kan du se pop-up udstillingen om sygdom i Vejle igennem tiden. Kom forbi Vedelsgade, hvis du tør. Udstillingen smitter heldigvis ikke.

Efterfølgende kan udstillingen ses i vores almindelige åbningstid måneden ud.
Vejlefjord sanatorium, 1899-1900. Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Når registreringsarbejdet afdækker en interessant livshistorie

Thyra Jessen tilhørte den første generation af dedikerede bibliotekarer i Danmark. På Vejle Stadsarkiv er vi så heldige, at materiale fra hendes gemmer nu er blevet en del af vores samlinger.

  Thyra Jessen blev født i Vejle i 1895. Og hun havde både realeksamen og folkeskoleophold bag sig, da hun i 1918 blev elev på Biblioteket for Vejle By og Amt – et af landets første folkebiblioteker, som dengang havde til huse i Vejle Kommunes administrationsbygning på Kirketorvet.

Efter hendes elevtid fulgte ansættelser i både Vejle, Silkeborg og Gentofte. I 1926-27 var Thyra endda helt i New York for at lære bibliotekarfaget på nærmeste hold. USA var førende på området, så der skulle hun selvfølgelig til for at blive klogere på sit fag.

Du kan læse mere om Thyra Jessens interessante livshistorie i artiklen om hende på VejleWiki.

På Arkiv.dk kan du desuden se, hvad vi har af materiale om hende i vores samlinger. Klik her.
Fotograf: Henrik Nielsen & Søn. Foto: Vejle Stadsarkiv.   

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk