Kom til udstillingsåbning på lørdag: Vinterbilleder af Oskar Jensen

Vejle Stadsarkiv ønsker alle et godt nytår. 2017 begynder vi med åbningen af en ny udstilling på lørdag d. 7. januar, hvor vi holder lørdagsåbent.

I 1985 overdrog pressefotograf Oskar Jensens familie en samling på ca. 2.500 negativer til os. Vi har allerede i 2014 benyttet en del af billederne til en udstilling med sommermotiver. Det blev en stor succes, og vi følger nu op med en udstilling med vinterbilleder fra Vejle og omegn.

Oskar Jensen (1905-1985) var tilknyttet Vejle Amts Folkeblad i mere end 30 år fra begyndelsen af 1940’erne. Pressefotografen bragte sit Rolleiflex kamera med sig alle steder, hvor end han bevægede sig rundt i nærmiljøet. Billederne viser, at han ofte stoppede op og tog et billede, når han fik øje på det gode motiv eller så personer, som kunne bidrage til det gode skud. Således også når det var vinter og koldt.

Udstillingen viser et bredt udsnit af vintermotiver fra perioden 1953 til 1968. Der er fotos af både isfiskeri på den frosne fjord, eksempler på børn med flotte hjemmelavede masker til fastelavn, forskellige vintersportsaktiviteter og meget mere.

Derudover vil der være mulighed for at hjælpe os med at sætte navn på mere end 150 portrætter, som Oskar Jensen tog i samme periode. Vi har allerede ved hjælp fra mange vejlensere fået sat navn på en stor del af portrætterne, men der mangler stadig en del. Så vi håber på, at vi på denne måde kan få endnu flere navngivet ved jeres hjælp.
Fotograf: Oskar Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Udstillingen ”Vinter i Vejle” åbner lørdag d. 7. januar 2017. Alle er velkomne til at se udstillingen på åbningsdagen mellem kl. 10 og 14. Derefter vil det være muligt at se udstillingen i resten af vintermånederne i stadsarkivets åbningstid. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk