Lokalhistorisk Kalender 2017

Nu kan du få fingrene i den. Hvis du mangler en gaveide i den gavemilde tid, er interessereret i Vejles lokalhistorie, eller bare har brug for en kalender til at holde styr på det kommende år, er Lokalhistorisk Kalender 2017 et godt bud.

Hver måned byder på en ny Vejle historie. I marts 2017 kan du f.eks. læse om St. Thomas Apotek, som d. 1. august 1917 flyttede ind i Svane-Apotekets bygning, Nørretorv 1. Forud for det var der en del ballade relateret til Danmarks afståelse af Dansk Vestindien. Læs hele historien om, hvordan det hænger sammen.

Kalenderens aviscitater vidner som altid om tidens aktuelle emner i dagspressen.
I april 1917 møder vi bl.a. en besked fra den kommunale Badeanstalt. Den 26. april kunne Vejle Social-Demokrat således meddele at: Paa Grund af de store Prisstigninger paa Vadsk m.m. er det vedtaget, at der fra 1. Maj skal betales 10 Øre pr. Haandklæde til alle Bade; dog kan de, der ønsker det, selv medbringe Haandklæde.
Det var jo godt at vide, så man kunne mere end at lufttørre sig, når det var badetid.

Lokalhistorisk Kalender 2017 kan købes hos Vejle Stadsarkiv eller hos byens boghandlere. Pris: 125 kr.
Forside: Lokalhistorisk Kalender 2017. Fotograf: Oskar Jensen.  

Månedens billede

Vi kan lige nå at dele denne måneds billede med jer. Inspireret af vores nuværende udstilling med billeder fra Vejle anno 1916, er månedens billede for november fra et af de områder i Vejle, du kan møde i udstillingen. Vi er i Fiskergadekvarteret i 1959-60: Et område som i høj grad har skiftet udseende i de efterfølgende år.

Huset på hjørnet af Fiskergade og Foldegade står endnu, og brostenene er også fortsat synlige under den sparsomme asfalt. Forandringerne er dog tydelige. Bemærk gadebelysningen, fabrikken Elektro-Isola fra 1922 og Hotel Australia, som blev indviet i 1957.

Siden dette billede blev taget, er ikke kun Fiskergadekvarteret, men også mælkemandens hestevogn og de kunstneriske gadelygter ikke længere en del af Vejles bybillede.
Fotograf: Johs. Rønvig. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

 

Gratis foredrag: Kvinden der elskede at flyve

Det sidste foredrag i rækken af november foredrag finder sted onsdag d. 30. november kl. 19 på Vejle Stadsarkiv. Aftenen handler om Harriet Førslev (1906-1971) - ”Danmarks første Flyverske". Hvis du har lyst til at deltage, kan du tilmelde dig v. Vejle Stadsarkiv på vba@vejle.dk. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk