Ny udstilling: I fodsporene på Hugo Matthiessen

Fra på lørdag d. 1. oktober kan du følge i fodsporene på Hugo Matthiessen, der i 1916 kom til Vejle med sit Nellerød-kamera for at fotografere bygninger og gader i den voksende købstad.

Hugo Matthiessen blev født i Fredericia i 1881. Storbyen og universitetet trak dog, og som ung student drog han videre til København, hvor han uddannede sig som historiker og fik ansættelse ved Nationalmuseet som museumsinspektør. Hugo Matthiessens virke var præget af systematik, og ikke mindst hans dokumentation af danske købstæder er blevet et kendemærke for hans i øvrigt omfattende arbejde inden for sit fag.

  For 100 år siden var det så Vejles tur til at blive foreviget.

Købstadsfotograferingen
blev indledt med, at Nationalmuseet kontaktede byrådet og bad om støtte til projektet. I Vejle bevilgede byrådet 200 kr. Nellerød-kameraet kom i aktion, og billederne af Vejles bykultur kom i hus.
Fiskergade-kvarteret i Vejle anno 1916. Fotograf: Hugo Matthiessen.  

Hvis du har lyst til at se, hvordan dele af Vejle så ud for 100 år siden, og få lidt mere at vide om manden bag kameraet, kan du se den nye udstilling i stadsarkivets åbningstid fra på lørdag d. 1. oktober 2016 og året ud. På lørdag holder vi åbent fra kl. 10-14.

Alle er velkomne til at kigge forbi. Vi byder på en kop kaffe eller te. Læsesalen har desuden åbent i samme tidsrum, så du kan slå to fluer med ét smæk. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk