Nyhedsbrevet er tilbage med gode efterårstilbud til alle


Lørdagsåbent

I morgen d. 3. september 2016 er det atter tid til lørdag på stadsarkivet fra kl. 10 og 14. I dagens anledning har vi fundet smagsprøver frem på vores store registreringsprojekt omhandlende avistegninger af Arne Sørensen. Kom og se med.

September er desuden sidste chance for at opleve vores to udstillinger om Vejle Fjord og de hvaler, som har været på besøg i fjorden. Til oktober planlægger vi at løfte sløret for en ny udstilling om de fotos Hugo Matthiessen tog i Vejle i 1916. Mere om det på et senere tidspunkt, så hold øje.

Månedens billede

I september er vi med til kampagne for køb af danske produkter i Vejle. Vi skriver slutningen af september i 1913, og da havde der allerede været afholdt Den danske Uge i flere andre byer hen over sommeren. Vejle skulle selvfølgelig ikke stå tilbage. På blot en måned aftalte initiativtagerne datoen og nedsatte adskillige udvalg til at varetage forberedelserne.

Der blev blandt andet planlagt arrangementer, ansøgt om underskudsgaranti ved byrådet og indledt en reklamekampagne i byens aviser. Udvalgene bestod hovedsageligt af håndværksmestre, købmænd, fabrikanter og journalister, men enkelte håndværkere og arbejdere var også aktive i udvalgene.

I løbet af de fire dage kampagnen løb af stablen, var byen pyntet og gaderne fyldt med mennesker. Også økonomisk blev dagene en succes, så byrådet var ikke nødsaget til at dække underskuddet
Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Hvis du vil se flere billeder fra begivenheden, kan du følge linket her.

Arrangementer

På mandag d. 5. september åbner tilmeldingen til efterårets første arrangement i Byhistorisk Selskab. Overskriften på arrangementet er VB 125 år, og det finder sted mandag d. 12. september 2016 kl. 19 i Klubhuset på Vejle Atletikstadion. Se mere på selskabets hjemmeside. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk