Månedens billede

månedens billede for juli møder vi brødrene Petersen i Nyboesgade i 1914. Til venstre har vi pottemager Konrad Petersen. Ved siden af sidder hans bror isenkræmmer Christian Petersen og hustru Metha Kathrine Petersen. Den lille pige i det fine tøj og med sløjfe i håret er Christian og Methas datter Karen Margrethe.

Stedet, hvor familien er fotograferet, skiftede få år senere udseende, da Nyboesgades Skole kom til.

Vejles hastige vækst førte nemlig til behovet for en ny skole. I 1916 købte Vejle Kommune jord i Vejle Enge, og allerede i 1917 stod første del af den nye kommuneskole færdig. I 1917 begyndte omkring 500 elever på den nye skole.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

For at dække udgifterne til projektet gav Indenrigsministeriet tilladelse til, at Vejle Kommune optog et lån på 181.500 kr.
Hvis du har lyst til at se de byrådsdokumenter, som omhandler baggrunden for den nye skole mod vest, finder du dem på www.byraadsarkivvejle.dk. Klik her, hvis du vil direkte til sagen.

Nyhedsbrevet går på sommerferie

Nyhedsbrevet holder lidt sommerferie. Hvis du kommer til at savne at fordybe dig i historien, kan du besøge læsesalen, som holder almindeligt åbent hele sommeren.

Hen over sommeren kan du desuden se vores lille nye særudstilling om Hvaler i Vejle Fjord.

Du kan også fortsat nå at se udstillingen Vejle Fjord - Visuelle åndehuller.

Til hvaludstillingen har vi også (hval)aktiviteter for både store og små. Du kan få udfordret puslespilshjernecellerne eller du kan male en hval.
Fotograf: Johs. Rønvig. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Nyt på nettet

Hvis du savner historien 24/7, finder du nu den ældst bevarede kirkebog for Vejle Sct. Nicolai i en transskriberet udgave på vores hjemmeside. Og på siden med digitaliserede byrådssager er der mange flere sager om byens udvikling, udover tilblivelsen af Nyboesgades Skole, som du kan fordybe dig i.

Nyhedsbrevet ønsker alle en fortsat rigtig god sommer. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk