Lørdagsåbent med hvaler i Vejle Fjord

lørdag d. 2. juli 2016 går der hvaler i den på arkivet. Kom forbi og bliv klogere på hvaler på besøg i Vejle Fjord.

I åbningstiden fra kl. 10-14 kan du se en lille særudstilling med plakater og postkort af nogle af de næsten 100 fremmede hvaler, der har gæstet Vejle Fjord i løbet af de sidste 200 år. I år har en almindelig delfin og en mægtig kaskelothval opholdt sig i fjorden. Dermed har nu ti fremmede hvalarter gjort marsvinet selskab i den smukke fjord med de forræderiske lavvandede kyster.

På lørdag vil der også være mulighed for at læse om hvalfundene i arkivets avissamling, ligesom arkivar og hvalbogsforfatter Tore Teglbjærg vil svare på spørgsmål.

Vejles hvaler har for eksempel været med til at ændre danskernes syn på havpattedyrene og den europæiske hvaludstillingshistorie, hvilket Tore Teglbjærg ved en masse om.
Foto: Vejle Stadsarkiv. Fotograf: Johs. Rønvig.  

Læsesalen har også åben for andre forespørgsler, så kig endelig forbi uanset om du er træt af fodbold i fjernsynet og har kastet dig over lidt slægtsforskning, skal passe dine børnebørn, eller hvis du har fået lyst til at se vores særudstilling og blive klogere på hvaler i Vejle Fjord. Alle er velkommen. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk