En guldgrube af viden om det lokale demokrati i Vejle

Lørdag d. 4. juni 2016 åbner vi en ny hjemmeside med sager fra Vejle byråds arkiver. Siden indeholder sager, som har været behandlet i byrådet fra 1865 og frem.

Byrådssagerne er en fantastisk indgang til byens historie, hvor man år for år kan følge kommunens økonomi, se hvem der har søgt om fritagelse fra skat og meget meget mere! Tidligere var Vejles byråd involveret i mange både store og små beslutninger. Førhen var der således ikke nær så mange udvalg til at tage sig af de enkelte sager, som der er i dag.

Der er tale om en guldgrube af viden om det lokale demokrati i Vejle, og de gamle sager er fyldt med historier, der fortæller om helt almindelige borgeres hverdag i Vejle. Oversvømmelse, tuberkulose, bolignød, hundeskat og mange andre historier fra Vejles historie kommer nu frem i lyset.

 
I de trange tider under 1. Verdenskrig, bad byens bagere f.eks. byrådet om at sikre korn til brødproduktionen. Sagen vist her vidner derom.

Byrådet vedtog efterfølgende at sikre kornforsyningen.

Klik på sagen, hvis du vil læse med her i nyhedsbrevet.

 
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Hjemmesiden bliver åbnet af borgmester Arne Sigtenbjerggaard lørdag d. 4. juni 2016 kl. 11 på Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17. Hvis du har lyst til at deltage i åbningsarrangementet kan du tilmelde dig på vba@vejle.dk eller tlf. 76 81 20 00 senest d. 2. juni.

Vi fortsætter med at digitalisere og transskribere de gamle byrådssager, så der løbende kommer til at være en tilvækst af sager på siden. Nyhedsbrevet vil selvfølgelig følge med og tippe jer om stor og småt fra guldgruben.

God weekend til alle fra Vejle Stadsarkiv.
 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk