Aviser og udklip

 
Personalet på Vejle Amts Avis, 1930'erne.
Fotograf: Hans Albjerg.
 

Hvilke aviser har Stadsarkivet?

  • Vejle Amts Avis 1829-1960 (tryk)
  • Vejle Social-Demokrat 1899-1971 (tryk)
  • Ugeavisen 1965- (tryk)

Hvad kan man finde i aviserne?

De gamle og nyere aviser fortæller om stort og småt i Vejle og omegn. Slægtsforskerne bruger især aviserne til at finde dødsannoncer eller artikler med personoplysninger. Andre kan også have stor fornøjelse og gavn af aviserne.

Alt efter hvilket emne, man interesserer sig for eller forsker i, vil der næsten altid være noget at hente i aviserne. Man kan f.eks. læse om den sidste henrettelse i Vejle i 1852, om indvielsen af Vejle Stadion i 1924 eller om de mange børnehjælpsdage, der blev holdt op gennem 1900-tallet.

Der er masser af drama. Gadeuorden, slagsmål og værthusoptøjer hører til hverdagshistorierne.

Stadarkivet har registreret mange af de gamle artikler, som derfor kan søges frem efter emne i vores database.

Kan man kigge i aviserne?

Aviserne kan til hver en tid findes frem til brug på læsesalen. De er efterhånden så skrøbelige, at vi ikke længere laver fotokopier, men man må gerne lave digitale affotograferinger.

Udklip

Igennem mange år er der indsamlet avisudklip med Vejle-relevante emner og personer. Samlingen er især god, når man mangler fakta-viden i forbindelse med jubilæumsskrifter, eller når et væddemål skal afgøres. Også denne samling er registreret i vores database, så udklippene nemt kan findes frem og stilles til rådighed på læsesalen.


Søg i samlingerne


Spørg arkivet

Send mail